Հայտնի է կծու պղպեղի օգտակարությունը կյանքի տևողության համար
Իտալիայի Միջերկրածովյան նյարդաբանության ինստիտուտի գիտնականները անվանել են չիլի պղպեղի հաճախակի օգտագործման առավելությունը, որն օգնում է երկարացնել կյանքը և 23 %-ով նվազեցնում է վաղաժամ մահվան ընդհանուր ռիսկը, հաղորդում է EurekAlert-ը:
Հետազոտությանը մասնակցել են 22.811 մարդ, որոնց առողջական վիճակը հետազոտողների կողմից վերահսկվել է ութ տարի: Մասնագետները նշել են, որ նրանք, ովքեր կանոնավորապես կարմիր կծու պղպեղ են օգտագործել (շաբաթական չորս անգամ կամ ավելի), 40 %-ով ավելի քիչ են մահացել սրտի կաթվածից: Ուղեղի արյան մատակարարման խախտման հետ կապված մահվան ռիսկն էլ ավելի է նվազել: Միևնույն ժամանակ, պղպեղի պաշտպանիչ ազդեցությունը կախված չի եղել փորձարկվողների սննդակարգից:


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...
Հայտարարություն․ տարածքի անվտանգությամբ պայմանավորված՝ բեռնատարների մուտքը սահմանափակվում է