Քրաֆթային գարեջուրը կարող է օգտակար լինել առողջության համար. մասնագետներ
Քրաֆթային գարեջուրը կարող է օգտակար լինել առողջության համար. Նեբրասկայի համալսարանի (ԱՄՆ) անցկացրած հետազոտությունը ցույց է տվել, որ գարեջրի տեսակների մեջ, որոնցում խմորիչն ավելացվում է արդեն շշալցումից հետո, պարունակվում են 50 միլիոն պրոբիոտիկ մանրէներ, որոնք բարելավում են աղեհամակարգի աշխատանքը, ամրապնդում իմունային համակարգն ու նպաստում հանգիստ քնելուն։
Ինչպես տեղեկացնում է The Sun-ը, գարեջրի թողարկվող տարատեսակները չունեն այս առավելությունները, քանի որ ենթարկվում են պաստերացման եւ զտման։
«Ավելի թունդ գարեջուրը շատ օգտակար է առողջության համար»,- ասել է մանրէների գծով փորձագետ, պրոֆեսոր Էրիկ Կլաասենը Ամստերդամի ազատ համալսարանից։
Նրա խոսքով՝ թեեւ քրաֆթային գարեջուրը օգտակար է, խորհուրդ չի տրվում օրական մեկ շշից ավելի խմել։


















































Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...
Հայտարարություն․ տարածքի անվտանգությամբ պայմանավորված՝ բեռնատարների մուտքը սահմանափակվում է