Մուգ շոկոլադը կարող է զգալիորեն նվազեցնել 2-րդ տիպի շաքարախտի ռիսկը. BMJ
Հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են BMJ ամսագրում։
Հետազոտողները վերլուծել են ավելի քան 192,000 առողջ մեծահասակների տվյալները, ովքեր հայտնել են 30 տարվա ընթացքում իրենց ուտելու սովորությունների, առողջական վիճակի և մարմնի քաշի մասին: Հետազոտության համաձայն՝ այն մարդիկ, ովքեր շաբաթական ուտում էին առնվազն 5 մեկ ունցիա ցանկացած տեսակի շոկոլադ, 10%-ով ավելի քիչ հավանականություն ունեն 2-րդ տիպի շաքարախտով հիվանդանալու:
Միայն մուգ շոկոլադն ավելի մեծ ազդեցություն ունեցավ՝ նվազեցնելով ռիսկը 21%-ով, մինչդեռ կաթնային շոկոլադն իրական օգուտ չէր տալիս և կապված էր միայն երկարաժամկետ քաշի ավելացման հետ:
Հետազոտության հեղինակները պնդում են, որ մուգ շոկոլադի մեջ ֆլավոնոլների բարձր մակարդակը կարող է չեզոքացնել հագեցված ճարպի և շաքարի ազդեցությունը քաշի ավելացման և սրտանոթային այլ հիվանդությունների վրա:


















































Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
Հայտարարություն․ տարածքի անվտանգությամբ պայմանավորված՝ բեռնատարների մուտքը սահմանափակվում է