Որ ճարպային մթերքներն են օգտակար սրտի եւ անոթների համար
Ոչ բոլոր ճարպային մթերքներն են վնասակար օրգանիզմի համար։ Այսպես, միջերկրածովյան խոհանոցի ճաշատեսակներ օգտագործելիս փորձարկվող խմբում հինգ տարվա ընթացքում աթերոսկլերոզի մակարդակը նվազել է գրեթե 30 տոկոսով, հայտնում է «Российская газета»-ն։
Հետազոտության համաձայն՝ փորձարկվողների սննդակարգը բաղկացած էր ընկույզներից, որոնք հարստացված էին առողջ ճարպերով, որոնք օգտակար էին սրտի համար և նվազեցնում էին վատ խոլեստերինը: Մի շարք ուսումնասիրություններ պնդում են, որ ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը բարելավում է մարդու ճանաչողական գործառույթը և նվազեցնում նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների ռիսկը:
Հետազոտությանը մասնակցած մարդկանց մոտ ձիթապտղի յուղի օգտագործումը նպաստել է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկի նվազեցմանը: Երկարակեցությունը և կենսամակարդակի ընդհանուր բարելավումը նույնպես կապված են այս մթերքի կանոնավոր օգտագործման հետ:


















































Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
Հայտարարություն․ տարածքի անվտանգությամբ պայմանավորված՝ բեռնատարների մուտքը սահմանափակվում է