Ավոկադոն 20 տոկոսով իջեցնում է դիաբետի առաջացման հավանականությունը
Ավոկադոյի օգտագործումը 20 տոկոսով իջեցնում է երկրորդ տեսակի դիաբետի առաջացման հավանականությունը։ Բեյլորի բժշկական քոլեջի գիտնականների ուսումնասիրության արդյունքները հրապարակվել են Journal of Diabetes Mellitus-ում։
Հեղինակներն ուսումնասիրել են 6 159 մարդու տվյալները, որոնցից 983-ը ավոկադոն ներառել են իրենց սննդաբաժնում, իսկ մյուսները՝ ոչ։ Մասնակիցներին հարցրել են երկու օրվա ընթացքում ամբողջ կերածի եւ խմածի մասին, ինչպես նաեւ այն մասին, թե ինչպես են դրանք պատրաստված եղել։ Այնուհետեւ մասնագետները գնահատել են ավոկադոյի օգտագործման եւ երկրորդ տեսակի դիաբետի առաջացման փոխադարձ կապը դիտարկումների վեցամյա շրջանում։ Պարզվել է, որ սննդաբաժնում ավոկադոյի ներառումը 20 տոկոսով նվազեցնում է այդ հիվանդության առաջացման հավանականությունը։
Հետազոտողների կարծիքով՝ այդ մթերքն անհրաժեշտ է ներառել ամենօրյա սննդաբաժնում՝ հատկապես նրանց կողմից, ովքեր ցանկանում են նվազեցնել երկրորդ տեսակի դիաբետի առաջացման վտանգը։ Ապագա աշխատություններում գիտնականները նախատեսում են պարզել այն մեխանիզմները, որոնք պատասխանատու են օրգանիզմի վրա ավոկադոյի նպաստավոր ազդեցության համար։


















































Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
Փաշիկ Ալավերդյան․ Սա ամենամեծ հարվածն է մեր պետությանը, հայկական ծանրամարտին
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Կիևի պահանջները նման են անհատակ փոսի․ Սիյարտո
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...