Ինչու՞ է միայն ձվի սպիտակուց ուտելը սխալ
Մարդիկ, ովքեր միայն սպիտակուցներ են օգտագործում, սխալ բան են վարվում, պնդում է սննդաբան Նմամի Ագարվալը (Հնդկաստան):
Նրա խոսքով՝ սննդանյութերի մեծ մասը պարունակվում է հենց դեղնուցներում, ուստի խորհուրդ է տրվում եփել եւ ուտել ամբողջական ձուն. դա սպիտակուցների, ճարպերի, կալորիաների իդեալական հավասարակշռություն կապահովի, թույլ կտա բավարարվածություն եւ օգուտ ստանալ ընդունվող սնունդից:
Հավի ձուն A, B5, B12, B2 վիտամիններ, ինչպես նաեւ ֆոսֆոր եւ սելեն է պարունակում: Ձուն կարող է բարձրացնել ձեր օրգանիզմում պոզիտիվ խոլեստերինի մակարդակը. բարձր խտության լիպոպրոտեինը զգալիորեն նվազեցնում է ինսուլտի եւ սրտի հիվանդությունների ռիսկը:
Մեկ ձուն պարունակում է խոլինի՝ մարդու օրական պահանջի քառորդ մասը, որն անհրաժեշտ է սրտի, ուղեղի, հիշողության զարգացման եւ լավ տրամադրության համար։


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...
Հայտարարություն․ տարածքի անվտանգությամբ պայմանավորված՝ բեռնատարների մուտքը սահմանափակվում է