Տաք թեյը կամ սուրճը կարող են կրկնակի մեծացնել քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը
Տաք թեյի կամ սուրճի գործածումը կարող է կրկնակի մեծացնել կերակրափողի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը: Ընդ որում՝ նրանց շրջանում, ովքեր պարբերաբար խմում են տաք ըմպելիքներ, որոնց ջերմաստիճանն անցնում է 60° C-ից, կերակրափողի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը մեծանում է մինչեւ 90 տոկոսով:
Թեհրանի բժշկական համալսարանի (Իրան) գիտնականները հետազոտություն են անցկացրել, որի շրջանակում հետեւել են 45-ից մինչեւ 75 տարեկան 50045 կամավորների: Այդ ժամանակահատվածում (2004-2017 թվականներ) փորձարկվողների շրջանում հայտնաբերվել է կերակրափողի քաղցկեղի 317 նոր դեպք: Ընդ որում՝ նորագոյացությունները 2,4 անգամ ավելի հաճախ են հայտնաբերվել նրանց շրջանում, ովքեր տաք ըմպելիքներ են խմել, որոնց ջերմաստիճանը հասել է մինչեւ 75° C-ի:
Իրականացված հետազոտությունն իր տեսակի մեջ միակն է: Գիտնականները նշում են, որ առողջապահության ոլորտը կարգավորող գերատեսչությունները դրա արդյունքները պետք է ի գիտություն ընդունեն: Մասնագետների կարծիքով՝ թեյի կամ սուրճի լավագույն ջերմաստիճանը 60° C է, ինչը ցածր է Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության խորհուրդ տվածից (65° C):
Թեյը կամ սուրճը փոքր-ինչ սառեցնելու համար փորձագետները խորհուրդ են տալիս ավելացնել մի փոքր սառը կաթ:


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք