Գիտնականները պատմել են, թե ինչ հիվանդություններից է պաշտպանում
Տորոնտոյի համալսարանի մի խումբ գիտնականներ հայտնաբերել են, որ սուրճը բովելիս դրանում առաջանում են հատուկ նյութեր, որոնք խոչընդոտում են Ալցհեյմերի և Պարկինսոնի հիվանդությունների առաջացմանը, հաղորդում է ScienceDaily-ը:
Հետազոտության հեղինակները ուսումնասիրել են սուրճի երեք տեսակ՝ թույլ բովված, մուգ՝ կոֆեինով և առանց դրա: Պարզվել է, որ վերջին երկուսը խոչընդոտել են Ալցհեյմերի և Պարկինսոնի հիվանդություններին բնորոշ ճանաչողական ունակությունների տարիքային նվազեցմանը: Դա նշանակում է, որ դրական ազդեցություն է թողնում ոչ թե կոֆեինը, այլ բովման ընթացքում առաջացող այլ միացություն:


















































Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Կիևի պահանջները նման են անհատակ փոսի․ Սիյարտո
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...