Գիտնականները կազմել են ծերությունը դանդաղեցնող սննդամթերքի ցանկ
Նյուրնբերգի Էրլանգենի համալսարանի մի խումբ գիտնականներ հայտնաբերել են, որ ցինկը և հիդրոքինոնները, որոնք շոկոլադի, թեյի, սուրճի և գինու մասն են կազմում, դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը: Ուսումնասիրության արդյունքները հրապարակվել են Phys.org պորտալի կայքում:
Պարզվել է, ցինկն ակտիվացնում է հիդրոքինոնային խմբերը: Դրանք, իրենց հերթին, բջջի շնչառության ժամանակ օքսիդացման գործընթացի դեմ ստեղծում են բնական պաշտպանություն։
Ցինկը հիդրոքինոնի հետ առաջացնում է համալիր, որը ձևավորում է սուպօքսիդային դիսմուտազ ֆերմենտ, որն էլ իր հերթին պաշտպանում է օքսիդացման՝ օրգանիզմը քայքայող պրոցեսներից: Մետաբոլիզմի ժամանակ սուպերօքսիդը կանխում է օրգանիզմի քայքայումը՝ դանդաղեցնելով ծերացման գործընթացը:


















































Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Կիևի պահանջները նման են անհատակ փոսի․ Սիյարտո
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...