Սննդամթերքի որոշ տեսակներ կարող են հիշողության հետ կապված խնդիրների առաջացնել
Հիշողության հետ կապված խնդիրների դրսեւորումը կարող է կապակցված լինել որոշակի սննդամթերքի գործածման հետ։ Այս մասին Helsingin Sanomat թերթին տված հարցազրույցում ասել է Հելսինկիի համալսարանի գիտնական Սատու Յուվյակորպին։
Մեծ քանակությամբ ցածրորակ ածխածինների ու կենդանական ճարպերի գործածումը նպաստում են հիշողության հետ կապված խնդիրների դրսեւորմանը։ Սակայն կան մթերքներ, որոնք ունակ են նվազեցնել հիշողության վատացման հավանականությունը։ Դրանցից է, օրինակ, ձուկը, հայտնում է ՌԻԱ Նովոստին։
Ձիթապտղի յուղը, բուսական առատ սնունդը, ամբողջահատիկ մթերքները, ոլոռազգիները, սերմերը, ձուկը, սպիտակ միսն ու փոքր քանակության ոգելից խմիչքը նույնպես նպաստում են հիշողության հետ կապված խնդիրների դրսեւորման հավանականության նվազմանը ։


















































Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
«Ձեր ուսանողը չեմ, որ ինձ հարցեր տաք», «Պարտավոր եք դրսևորել պատշաճ վարքագիծ, ավել բան մի՛ ասեք»
Բագրատ Սրբազանի խափանման միջոցը փոխելու միջնորդություն է ներկայացվել
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Կիևի պահանջները նման են անհատակ փոսի․ Սիյարտո
Այո’, թող Արթիկի ՔԿՀ պետի տեղակալը և ընտանիքը հետևություն անեն. Գալյանը՝ Զորական գյուղում պատանու ծե...