Հայտնի է դարձել թեյի նոր օգտակար հատկությունը
Արևմտյան Ավստրալիայի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ օրվա ընթացքում մի բաժակ թեյ խմելը կամ մի քանի հատ հատապտուղ ուտելը նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների վտանգը: Այս մասին հայտնում է Live Science- ը:
Մասնագետները 23 տարվա ընթացքում հետևել և ուսումնասիրել են 53 հազար մարդու առողջությանը։ Պարզվել է, որ մարդկանց մոտ , որոնք օրական 500 մգ ֆլավոնոիդ են օգտագործել, նվազում է սրտի իշեմիկ հիվանդությունների և արյունատար անոթների հետ կապված խնդիրների հավանականությունը։
Անհրաժեշտ քանակությամբ ֆլավոնոիդներ, որոնք ունեն նաև հակաբորբոքային հատկություն, պարունակում են մեկ բաժակ թեյը, հապալասը։ Իսկ ծխելը և ալկոհոլը ավելացնում են օրգանիզմում ֆլավոնոիդների քանակը, ինչը խանգարում է ավելի արդյունավետ արդյունք ունենալուն։